Ajankohtaista

Wega toimittaa nesteytettyä maakaasua Forchemin Rauman mäntyöljyjalostamolle

15.7.2019

Yrittäjävetoinen Wega toimittaa tämän vuoden syyskuusta alkaen nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä Forchem Oy:n Rauman mäntyöljyjalostamolle. Wega toimittaa LNG:n suoraan nesteytyslaitokselta säiliöautokuljetuksin asiakkaalle. Forchem höyrystää LNG:n tuotantoprosessiaan varten ja hyödyntää sitä kaasumaisessa muodossa.

Maakaasu on puhtain fossiilinen polttoaine, joka koostuu pääosin metaanista. Maakaasu nesteytyy, kun se jäähdytetään noin -163 °C:een. LNG:n maakaasuinfra mahdollistaa myös helposti biokaasun käytön.

’’Forchem on sitoutunut tuottamaan uusiutuvia ympäristöystävällisiä tuotteita. Valitsimme LNG:n koska se minimoi meidän päästömme, erityisesti rikkipäästön. Olemme myös kiinnostuneita tutkimaan mahdollisuutta käyttää tulevaisuudessa nestemäistä biokaasua, jotta voisimme edelleen pienentää hiilijalanjälkeämme’’ kommentoi Forchemin  Toimitusjohtaja Risto Näsi

Wegan LNG-liiketoiminnan johtaja Martti Kaurinkosken mukaan asiakaskunta on hyvin kiinnostunutta LNG:stä ja sen käyttö on selkeästi lisääntymässä Suomen teollisuuslaitoksissa, Itämeren laivojen polttoaineena ja raskaassa liikenteessä.  Kaurinkoski kiittää Forchemia luottamuksesta itsenäistä toimijaa ja täysin uutta LNG toimitusketjua kohtaan.