Ajankohtaista

Tutustu tiimiimme – bioenergian senior specialist Timo Tolonen

25.3.2020

Aloitimme helmikuussa Tutustu tiimiimme -artikkelisarjan, jossa pääset tutustumaan wegalaisiin paremmin ja opit myös, mitä me wegalaiset puuhaamme vapaa-ajallamme. Kuukausittain julkaistavan sarjan toinen osa esittelee bioenergiatiimin Timon.

Timo työskentelee osana neljän hengen bioenergiatiimiä, jossa hän vastaa bioenergian hankinnasta ja markkinarouhinnasta erityisesti Venäjältä ja ajoittain myös Baltian maista. Wegalle Timo tuli syksyllä 2017 tuoden mukanaan tietotaitoa metsäteollisuuden aines- ja energiapuun hankinnasta sekä kotimaassa että ulkomailla. Koulutukseltaan hän on metsänhoitaja sekä venäjän kääntämisen ja tulkkauksen kandi, ja tästä kielitaidosta onkin erittäin paljon hyötyä Timon työtehtävissä.

Kysyttäessä Timolta, mikä hänelle on tärkeää, hän toteaa viisaasti: ”Ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys on mielestäni hyvä ohjenuora niin biotaloudessa kuin arjen pienissä askareissa.” Nämä arvot ohjaavat myös Wegan toimintaa yrityksenä – tavoitteemme on varmistaa energian ja resurssien kestävämpi ja tehokkaampi käyttö sekä tarjota asiakkaillemme tulevaisuuden kestäviä ja fiksuja ratkaisuja.

Kollegoiden mukaan Timo on rauhallinen, ystävällinen ja huumorintajuinen työkaveri, ja häntä kuvaillaan myös urheilulliseksi. Timo kertookin fyysisen kunnon ylläpidon ja sitä kautta palautumisen vievän ison osan vapaa-ajastaan. Omasta mielestään hän kuuluu tällä hetkellä ”entinen atleetti, nykyinen kotleetti” -kategoriaan. Toimistolla liikkuu kuitenkin huhuja, että Timo on esimerkiksi kova juoksemaan; selvästi hän on siis myös vaatimaton kaveri. Juoksemisen lisäksi Timo saa ulkoilla koiransa Saimin kanssa, joka valikoitui kaikessa suloisuudessaan myös tämän jutun kuvitukseen – lähetämme paljon virtuaalisia rapsutuksia!

Huhtikuussa pääset lukemaan, miten advising-tiimin Nora päätyi ympäristöalalle. Sitä odotellessasi voit tutustua sarjan edelliseen ja samalla ensimmäiseen osaan, jossa esiteltiin LNG-tiimin Hannu.