Ajankohtaista

Tutustu tiimiimme – LNG-trader Hannu Salminen

27.2.2020

Sivustomme Ajankohtaista-osiossa alkaa uusi sarja, jossa pääset tutustumaan paremmin työntekijöihimme. Luvassa on mielenkiintoisia faktoja ja kurkistuksia wegalaisten elämään myös työn ulkopuolella. Tutustu tiimiimme -artikkeleita julkaistaan kuukausittain, ja sarja aloitetaan esittelemällä LNG-tiimin Hannu Salminen:

Hannu aloitti Wegan LNG-tiimissä traderinä elokuussa 2018. Hänen työnkuvaansa kuuluu LNG:n eli nesteytetyn maakaasun logistiikkaketjun kehittäminen, LNG:n myynti ja projektit. Omien sanojensa mukaan Hannu työskentelee ”LNG-sandaaliosastolla”, sillä syystä tai toisesta kaikki tiimiläiset ovat hankkineet samanlaiset mustat sandaalit toimistokengiksi.

Jyväskylässä taloustiedettä ja rahoitusta opiskellut Hannu on kauppatieteiden maisteri. Opintojensa jälkeen hän työskenteli asiantuntijana ja kaupankävijänä sähkön fyysisellä markkinalla Enegialla, jossa hoiti Suomen suurimpien energiankuluttajien ja tuulivoimatuottajien sähkötaseita. Jyväskylästä Hannu siirtyi Wegalle nestemäisten polttoaineiden ja kaasujen pariin, minkä hän kertoo olleen oikein hyvä siirtymä hieman toisenlaisiin energialajeihin; oma osaaminen kehittyy joka päivä, ja Wegalla pääsee kehittämään uutta. Päivätyönsä lisäksi Hannu hoitaa omaa sijoitusyhtiötään, mikä on opettanut hänelle paljon päätöksenteosta ja hallinnosta yrityksissä ja tietenkin osake-, hyödyke- ja johdannaismarkkinoista.

Wegalla Hannu tunnetaan herkuttelijana, ja kollegat kertovat hänen olevan huippuseuraa sekä positiivinen, hyväntuulinen ja iloinen veikko. Hänellä ei vaikutakaan ikinä olevan huono päivä, ja Hannu itsekin kuvailee itseään mukavaksi ja positiiviseksi kaveriksi. Toimistolla hänet tunnetaan myös omalaatuisesta ”hyrskäyttää”-verbistään, jonka täydellisen merkityksen Hannu yksin tietää.

Matkan varrella Hannu kertoo oppineensa, että saavuttaakseen asioita pitää tehdä paljon töitä. ”Kärsivällisyys on matkalla eduksi, ja välillä on hyvä huoahtaa ja katsella maisemia”, hän toteaa ja antaa hyvän elämänohjeen meille jokaiselle.

Vapaa-ajallaan Hannu pelaa paljon mailapelejä sekä urheilee niin paljon kuin mahdollista; tällä hetkellä eniten aikaa menee padelkentällä. Lomilla Hannu tykkää käydä mökillä sekä pidemmillä lomilla reissata uusiin kohteisiin ja tutustua näin uusiin kulttuureihin. Kotona hän kertoo myös kokkailevansa paljon ja paljastaa bravuurikseen oikein rapeakuoriset ja mehevät pizzat – odotamme maistiaisia.

Ensi kuussa pääset tutustumaan bioenergiatiimin Timoon.