Ajankohtaista

Tutustu tiimiimme – ympäristöasiantuntija Nora Berg

30.4.2020

Helmikuussa päivänvalonsa näki ensimmäinen artikkeli suositussa Tutustu tiimimme -sarjassa. Sarjassa tutustutaan paremmin wegalaisiin niin työ- kuin vapaa-ajan näkökulmasta ja kerrotaan myös asioita, joita edes me muut wegalaiset emme kollegoistamme vielä tienneet. Huhtikuun artikkelin pääosassa on advising-tiimimme pirteä ja innostunut asiantuntija Nora Berg.

Wega-ympäristöasiantuntija-Nora

Ympäristöasiantuntija Nora aloitti Wegan advising-tiimissä kesällä 2019. Hänen työhönsä kuuluu esimerkiksi EU:lta rahoitusta saaneiden projektien hallinta sekä asiakkaiden konsultointi erityisesti meriliikenteen ja satamien ympäristövaikutuksiin liittyen. Ympäristöalalle Nora päätyi, koska halusi pelastaa saimaannorpan; hänen ansiotaan tai ei, saimaannorpan kanta on ilahduttavasti vahvistunut, vaikka laji onkin edelleen erittäin uhanalainen.

Nora on koulutukseltaan filosofian maisteri maantieteestä ja syventyi opinnoissaan erityisesti ympäristötieteeseen ja geoinformatiikkaan. Työhistoriaa hän on kerryttänyt muun muassa satamapaikkatietokehityksessä. Kertomansa mukaan Nora päätyi Wegalle tiimikaverin vinkistä avoimella hakemuksella ja oli tavannut osan tulevista työkavereistaan jo aiemmin osallistuttuaan Wegan asiakaspikkujouluihin (toim. huom. oli ilmeisen vakuuttavat pikkujoulut).

Nora kertoo pitävänsä uusien asioiden omaksumisesta ja nauttivansa monipuolisesta ja tapahtumarikkaasta työstään. Parasta hänen työssään ovat kuitenkin ihmiset – ”parhaat työkaverit ja mahtavat asiakkaat” – sekä se, että voi auttaa heitä tekemään maailmasta paremman paikan.

Työkavereiden mielestä Nora on pirteä, innokas sekä hauskaa seuraa. Oman kertomansa ja myös työkavereiden havaintojen mukaan hän on helposti innostuva ekstrovertti. Hänet tunnetaan myös innokkaana lenkkeilijänä, ja lajivalikoimaan kuuluu useita muitakin lajeja: Nora suuntaa vapaa-ajallaan talvisin mieluiten hiihtämään, kesällä kartan ja kompassin kanssa metsään suunnistamaan tai purjeveneellä saariston ahtaille väylille ”koska mitäpä ei maantieteestä ja kartoista loputtomasti innostuva vapaa-ajallaan tekisi”.

Wega-ympäristöasiantuntija-Nora

Ensi kuussa tavataan Wegan lakiasioista vastaava Tuomas! Vieraile sillä välin urasivullamme, josta löydät avoimet työpaikkamme sekä Tutustu tiimiimme -sarjan edelliset artikkelit.